HTML

Linux régi gépre

Saját célra keresek linux disztribúciót régi gépre. Megosztom tapasztalataimat, hátha másnak is jól jön, vagy én kapok jobb tippet. (Mielőtt hozzászólsz, légy szíves itt lejjebb elolvasni a README-t.)

Utolsó kommentek

  • bonifac: @rcmasina: Ilyen listát nem tudok, a 7.2-es fóru... (2012.10.14. 21:59) Off 1: FreeNAS 7
  • rcmasina: @bonifac: Köszönöm a választ !Tudnál valamilyen ... (2012.10.14. 20:23) Off 1: FreeNAS 7
  • bonifac: @rcmasina: A kártyádnak Linux támogatása van, de... (2012.10.14. 10:39) Off 1: FreeNAS 7
  • rcmasina: @dslll: Szia ! Rég nem jártam erre.Nincs véletle... (2012.10.13. 21:39) Off 1: FreeNAS 7
  • dslll: A 3-as nem tetszik. Az Xfce nem tetszik benne. I... (2012.09.12. 19:58) Ráadás: Snowlinux 2.0
  • Utolsó 20

Windows FLP

2012.04.14. 18:00 :: dslll

Microsoft? Hűha. De elég érdekes egy állat. A mostani verziót Thin PC-nek hívják, azokra a gépekre készült Win7, amelyek nem tudják teljesíteni a Win7 hardverkövetelményeit. Megvan?

Na az FLP ennek az elődje. Windows Fundamentals for Legacy PCs a teljes neve, és a Windows XP megjelenésekor készült azokra a - főként Windows 2000-et futtató, leginkább céges, tömeges licences - számítógépekre, amiknek 'sok' volt a Windows XP.

Semmilyen Microsoft operációs rendszer listán nem találtam, szerintük nem is valódi operációs rendszer, úgymond "nem általános célú". Nem is lehetett megvenni, csak frissítésként, magánszemélyeknek akkor sem. Vállalati célokra tervezték, távoli asztalelérésre, nem feltétlenül helyi alkalmazások futtatására.

Az XP Embedded-en alapszik, és hihetetlen, min elfut. Próbából felraktam egy Pentium I-re, 128 MB RAM-mal, és ment. Használhatóan (3/5)!

A tesztvason abszolút jól fut (a bootidő 2 perc felett valamivel, a RAMfogyasztás kb. 135 MB - a vírusirtó miatt nem tudok egészen pontosat), ránézésre XP, a képernyővédő és pár apróság árulkodik. Hiányoznak belőle egyes dolgok (Outlook Express, micsoda megkönnyebbülés :-)), de alapvetően XP. Van hozzá magyar nyelvű user interface (MUI), ez utólag telepítendő. Service Pack 3 is van hozzá, amit követően szorgalmasan szedi le a frissítéseket.

Túl sok mindennel nem próbáltam, telepítettem rá vírusirtót, böngészőt, pár apróságot, nem vette zokon. Nyilván ne várjon csodát az ember, egészen alapvető feladatokra viszont alkalmas. Csak nem legális. :-(



Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Fundamentals_for_Legacy_PCs, http://hu.wikipedia.org/wiki/Windows_Fundamentals_for_Legacy_PCs

Szólj hozzá!

Címkék: microsoft

A bejegyzés trackback címe:

https://lightlinux.blog.hu/api/trackback/id/tr773402919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása